Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Stolpersteine geplaatst in trottoir Jan van Goyenkade 1

Stolpersteine geplaatst in trottoir Jan van Goyenkade 1

Maandag 2 mei zijn twee stolpersteine geplaatst in het trottoir voor Jan van Goyenkade 1. Onlangs nam mevrouw Colland contact op met Medisch Centrum Jan van Goyen. Deze mevrouw is de kleindochter van de oorspronkelijke bewoner van het pand aan de Jan van Goyenkade, waar nu Medisch Centrum Jan van Goyen gehuisvest is. In 1942 heeft haar grootvader – Alfred Cohen geheten – voor de nazi’s moeten vluchten. In zijn huis aan de Jan van Goyenkade woonden ook diverse Joodse vluchtelingen, o.a. de ouders van mevrouw Colland’s achterneef. Zij zijn helaas omgebracht in Sobibor. Mevrouw Colland heeft nu zogenaamde ‘stolpersteine’ (struikelstenen) laten maken voor hen. Dit zijn gedenktekens die geplaatst worden in het trottoir voor de vroegere woonhuizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn.

Op 2 mei werden deze stolpersteine geplaatst in het trottoir voor Jan van Goyenkade 1. Er was een korte ceremonie waarbij, na de plaatsing van de stolpersteine, gesproken werd door rabbijn Menno ten Brink, kaddish werd gezegd en een fluitstuk werd voorgedragen door de bekende fluitiste Eleonore Pameijer.

Stolpersteine 2 1

Meer berichten

Op vakantie gaan met diabetes: hoe zorg ik voor een goede voorbereiding?

We gaan allemaal wel eens een dagje weg, op vakantie of zakenreis. Op reis gaan voor mensen met diabetes …

Lees meer
Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Een kijkje achter de schermen van ons Esthetisch Centrum? Kom 25 juni naar het beautyevent!

Heb jij altijd al meer willen weten over botox en fillers? Of speel je al langer met de gedachte …

Lees meer

Labaanvraag wordt vanaf heden digitaal verzonden

Vanaf heden hoeven patiënten die bloedprikken bij MC JvG en OLVG geen papieren labformulier meer mee te nemen. De …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind