Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Stolpersteine geplaatst in trottoir Jan van Goyenkade 1

Stolpersteine geplaatst in trottoir Jan van Goyenkade 1

Maandag 2 mei zijn twee stolpersteine geplaatst in het trottoir voor Jan van Goyenkade 1. Onlangs nam mevrouw Colland contact op met Medisch Centrum Jan van Goyen. Deze mevrouw is de kleindochter van de oorspronkelijke bewoner van het pand aan de Jan van Goyenkade, waar nu Medisch Centrum Jan van Goyen gehuisvest is. In 1942 heeft haar grootvader – Alfred Cohen geheten – voor de nazi’s moeten vluchten. In zijn huis aan de Jan van Goyenkade woonden ook diverse Joodse vluchtelingen, o.a. de ouders van mevrouw Colland’s achterneef. Zij zijn helaas omgebracht in Sobibor. Mevrouw Colland heeft nu zogenaamde ‘stolpersteine’ (struikelstenen) laten maken voor hen. Dit zijn gedenktekens die geplaatst worden in het trottoir voor de vroegere woonhuizen van mensen die door de nazi’s verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn.

Op 2 mei werden deze stolpersteine geplaatst in het trottoir voor Jan van Goyenkade 1. Er was een korte ceremonie waarbij, na de plaatsing van de stolpersteine, gesproken werd door rabbijn Menno ten Brink, kaddish werd gezegd en een fluitstuk werd voorgedragen door de bekende fluitiste Eleonore Pameijer.

Stolpersteine 2 1

Meer berichten

Faexit: afschaffen fax

Medisch Centrum en Esthetisch Centrum Jan van Goyen gaan per 1 september afscheid nemen van de fax. Voor de …

Lees meer

Bij Medisch Centrum Jan van Goyen kunt u uw PGO gebruiken

U kunt uw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) nu ook bij Medisch Centrum Jan van Goyen gebruiken. Een PGO is een …

Lees meer
advies calcium vitamine d3

Advies gebruikers calcium & vitamine D3

Per 1 januari 2023 worden calcium en vitamine D supplementen niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Veel patiënten met …

Lees meer

Zoek & Vind