Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Urticaria is de medische term voor netelroos of galbulten. Het is een vaak voorkomende huidreactie die gepaard gaat met heftig jeukende uitslag. Wist u dat zelfs een kwart van de bevolking hier in de loop van zijn/haar leven mee geconfronteerd zal worden? Urticaria komt voor in veel verschillende vormen en heeft veel mogelijke oorzaken.

Wereld Netelroosdag
Vandaag is het World Urticaria Day ofwel Wereld Netelroosdag. Deze dag is in het leven geroepen om meer begrip en aandacht te krijgen voor de impact van urticaria. Chronische urticaria kan een grote invloed hebben op iemands leven. De jeuk zorgt soms voor slapeloosheid, waardoor patiënten minder goed functioneren in hun dagelijkse leven. Behalve het lichamelijk ongemak moeten ook sociale en psychische klachten als angst en schaamte niet worden onderschat.

Behandeling
Er zijn verschillende manier om urticaria te behandelen. De dermatologen van Medisch Centrum Jan van Goyen kunnen samen met u kijken wat voor u de beste behandeling is. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Alles weten over urticaria? Bekijk hier onze folder.

Meer berichten

13 februari webinar voor osteoporosepatiënten

Op maandagavond 13 februari organiseert De Osteoporose Vereniging een webinar speciaal voor osteoporosepatiënten. In het webinar ‘Hoe hoort mijn …

Lees meer

Op vakantie gaan met diabetes: hoe zorg ik voor een goede voorbereiding?

We gaan allemaal wel eens een dagje weg, op vakantie of zakenreis. Op reis gaan voor mensen met diabetes …

Lees meer
Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Een kijkje achter de schermen van ons Esthetisch Centrum? Kom 25 juni naar het beautyevent!

Heb jij altijd al meer willen weten over botox en fillers? Of speel je al langer met de gedachte …

Lees meer

Zoek & Vind