Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Urticaria is de medische term voor netelroos of galbulten. Het is een vaak voorkomende huidreactie die gepaard gaat met heftig jeukende uitslag. Wist u dat zelfs een kwart van de bevolking hier in de loop van zijn/haar leven mee geconfronteerd zal worden? Urticaria komt voor in veel verschillende vormen en heeft veel mogelijke oorzaken.

Wereld Netelroosdag
Vandaag is het World Urticaria Day ofwel Wereld Netelroosdag. Deze dag is in het leven geroepen om meer begrip en aandacht te krijgen voor de impact van urticaria. Chronische urticaria kan een grote invloed hebben op iemands leven. De jeuk zorgt soms voor slapeloosheid, waardoor patiënten minder goed functioneren in hun dagelijkse leven. Behalve het lichamelijk ongemak moeten ook sociale en psychische klachten als angst en schaamte niet worden onderschat.

Behandeling
Er zijn verschillende manier om urticaria te behandelen. De dermatologen van Medisch Centrum Jan van Goyen kunnen samen met u kijken wat voor u de beste behandeling is. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Alles weten over urticaria? Bekijk hier onze folder.

Meer berichten

Vrijdag 22 oktober geen röntgenfoto’s mogelijk

Op vrijdag 22 oktober 2021 wordt ons röntgentoestel onderhouden. Helaas kunnen wij dan geen röntgenfoto’s maken. Op andere dagen …

Lees meer

Medisch Centrum Jan van Goyen stopt met polikliniek Pijnbestrijding

De polikliniek Pijnbestrijding van Medisch Centrum Jan van Goyen zal per 1 oktober 2021 sluiten.

Lees meer

Nieuw: MijnJvG, altijd en overal toegang tot uw medisch dossier

Vanaf vandaag gaat Jan van Goyen werken met een nieuw patiëntportaal! Als patiënt van Medisch en/of Esthetisch Centrum Jan …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Een verwijsbrief is nodig.