Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Aandacht voor urticaria (netelroos)

Urticaria is de medische term voor netelroos of galbulten. Het is een vaak voorkomende huidreactie die gepaard gaat met heftig jeukende uitslag. Wist u dat zelfs een kwart van de bevolking hier in de loop van zijn/haar leven mee geconfronteerd zal worden? Urticaria komt voor in veel verschillende vormen en heeft veel mogelijke oorzaken.

Wereld Netelroosdag
Vandaag is het World Urticaria Day ofwel Wereld Netelroosdag. Deze dag is in het leven geroepen om meer begrip en aandacht te krijgen voor de impact van urticaria. Chronische urticaria kan een grote invloed hebben op iemands leven. De jeuk zorgt soms voor slapeloosheid, waardoor patiënten minder goed functioneren in hun dagelijkse leven. Behalve het lichamelijk ongemak moeten ook sociale en psychische klachten als angst en schaamte niet worden onderschat.

Behandeling
Er zijn verschillende manier om urticaria te behandelen. De dermatologen van Medisch Centrum Jan van Goyen kunnen samen met u kijken wat voor u de beste behandeling is. Hiervoor heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Alles weten over urticaria? Bekijk hier onze folder.

Meer berichten

Faexit: afschaffen fax

Medisch Centrum en Esthetisch Centrum Jan van Goyen gaan per 1 september afscheid nemen van de fax. Voor de …

Lees meer

Bij Medisch Centrum Jan van Goyen kunt u uw PGO gebruiken

U kunt uw persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) nu ook bij Medisch Centrum Jan van Goyen gebruiken. Een PGO is een …

Lees meer
advies calcium vitamine d3

Advies gebruikers calcium & vitamine D3

Per 1 januari 2023 worden calcium en vitamine D supplementen niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Veel patiënten met …

Lees meer

Zoek & Vind