Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Dr. F.N. Lauw

algemeen internist

BIG-nummer: 89058682101

Dr. F.N. Lauw

algemeen internist

BIG-nummer: 89058682101

Fanny Lauw deed haar opleiding tot internist in het AMC in Amsterdam met als aandachtsgebied infectieziekten en rondde deze af in 2010. Vanaf 2011 was zij werkzaam in het Slotervaartziekenhuis als internist-infectioloog en was zij betrokken bij de opleiding van arts-assistenten en co-assistenten.
Als infectioloog waren de belangrijkste taken binnen het hiv behandelcentrum de zorg voor patiënten met virale hepatitis en het Antibiotica-team. In 2000 promoveerde zij met haar onderzoek naar de ‘Innate immune response’ bij bacteriële infecties. Op dit gebied deed zij ook verder onderzoek tijdens een postdoctorale onderzoeksperiode in de Verenigde Staten (2003 tot 2005). Ook hierna bleef zij betrokken bij nationale en internationale onderzoeken op het gebied van Infectieziekten.

Sinds januari 2019 is Fanny werkzaam bij Medisch Centrum Jan van Goyen. Hier legt zij, naast de werkzaamheden als algemeen internist, het accent op haar specialisatie Infectieziekten. Dit houdt in dat ze samen met de andere infectioloog (Dominique Verhagen) en de 2 verpleegkundig-consulenten de zorg voor hiv-patiënten begeleidt binnen het hiv-behandelcentrum. Daarnaast heeft ze expertise op het gebied van behandelingen van virale hepatitis.

Fanny vindt het belangrijk om een goede band met haar patiënten op te bouwen, waarbinnen patiënten het vertrouwen krijgen om ook voor hen moeilijk bespreekbare zaken te bespreken. Voor patiënten die chronisch onder behandeling zijn, zoals hiv-patiënten, is een goed contact van groot belang. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat een patiënt na het consult het gevoel heeft goed voorgelicht te zijn over de uitslagen, de aandoening en de mogelijkheden die er zijn voor een behandeling.

Lidmaatschappen

Zorgkaartnederland

Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

Publicaties

Wetenschappelijke publicaties 

Behandelingen:

Zoek & Vind