Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Dr. H.S. van Monsjou

BIG-nummer: 19909564701

Dr. H.S. van Monsjou

BIG-nummer: 19909564701

Hester van Monsjou is sinds 2016 KNO-arts in het OLVG en werkt sinds september 2017 ook in Medisch Centrum Jan van Goyen. Haar opleiding rondde zij af in het LUMC te Leiden. Werkervaring deed zij op in het Bovenij ziekenhuis en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. In 2015 promoveerde ze met haar proefschrift getiteld: “Epidemiological characteristics of oral and oropharyngeal squamous cell carcinoma”.

“Het KNO-vak biedt veel diversiteit: de dagelijkse problematiek wisselt van ‘simpele’ dingen waarbij je een patiënt snel en effectief kan helpen (denk aan oorsmeerprop, bloedneus, keelabces) tot aan hele complexe zaken zoals een cholesteatoom (chronische middenoorontsteking) met uitbreiding naar schedelbasis/gehoor/evenwichtsorgaan. Ook de patiëntenpopulatie is divers: van baby’s tot bejaarden, van gezond tot ernstig ziek. Dat houdt het vak enorm dynamisch!”

Het aandachtsgebied van Hester van Monsjou is Otologie (oorheelkunde): “Binnen het vak ligt mijn hart vooral bij het oor. Het ‘freubelwerk’ en het gepriegel in het oor vind ik ontzettend mooi. De anatomie en de functie zijn zo bijzonder dat ik het de patiënt vaak helemaal wil uitleggen!”

Nevenfuncties en lidmaatschappen

Talen

Engels, Nederlands

Wetenschappelijk publicaties

Zorgkaartnederland

Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

Behandelingen:
KNO

Zoek & Vind