Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Dr. Simran Grewal

Orthopedisch chirurg

BIG-nummer: 99912297101

Dr. Simran Grewal, orthopedisch chirurg

Dr. Simran Grewal

Orthopedisch chirurg

BIG-nummer: 99912297101

Dr. Simran Grewal, orthopedisch chirurg

Dr. Simran Grewal is sinds 2020 werkzaam als medisch specialist. De opleiding tot orthopedisch chirurg heeft zij gevolgd in het Amsterdam UMC. Hierna heeft zij zich verder gespecialiseerd in de bovenste extremiteit- en traumachirurgie. Simran heeft een fellowship met gecombineerd klinische en wetenschappelijke werkzaamheden gevolgd in de Verenigde Staten (United States Medical Licensing Examination) behaald.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast haar werk als arts verricht dr. Simran Grewal ook wetenschappelijk onderzoek waarbij ze een actieve onderzoeksgroep heeft in Nederland en de Yale University in de Verenigde Staten. Simran is gepromoveerd op het peri-operatieve effect van chirurgie op het immuunsysteem en het risico op het ontstaan van metastasen. Haar wetenschappelijk onderzoek richt nu vooral op het effect van leefstijlinterventies (beweging, voeding en slaap) en gedragswetenschappen op de algemene mentale en fysieke gezondheid. Samen met haar zus, dr. Nimrat Grewal cardiothoracaal chirurg te Amsterdam UMC, heeft zij de TRAIN Health Awareness applicatie ontwikkeld. De applicatie is in verscheidene klinische trials toegepast en wordt momenteel voor primaire, secundaire en tertiaire preventie gebruikt op scholen, in huisartspraktijken en in diverse ziekenhuizen in het binnen- en buitenland.

Orthopedisch chirurg bij OLVG

Naast haar werkzaamheden voor Medisch Centrum Jan van Goyen is dr. Simran Grewal ook werkzaam als orthopedisch chirurg bij OLVG.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopeden Vereniging NOV
  • Werkgroep Schouder en Elleboog
  • Nederlandse Vereniging van Orthopaedische Traumatologie (NVOT)
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie
Behandelingen:

Zoek & Vind