Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Drs. E.W. Meesters

Internist

BIG-nummer: 49032686501

Drs. E.W. Meesters

Internist

BIG-nummer: 49032686501

Eelco Meesters deed zijn artsexamen aan de UvA en rondde zijn specialisatie af in 1999. Zijn opleidingsziekenhuizen zijn het Slotervaartziekenhuis en het AMC. Vanaf 1999 was hij werkzaam in het Slotervaartziekenhuis als algemeen Internist. Sinds januari 2019 versterkt hij het team van internisten van Medisch Centrum Jan van Goyen. 

Tijdens zijn werkzaamheden bij het Slotervaart deed Eelco Meesters mee aan diverse onderzoeken met nieuwe medicijnen, vooral voor Diabetes en de bestrijding van overgewicht. Ook is hij vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van de afdeling Bariatrie (maagverkleining ingrepen) binnen het Slotervaartziekenhuis. Sinds 2019 is hij een deel van de tijd werkzaam in het Spaarne Gasthuis, (afdeling bariatrie), nadat deze afdeling door het Spaarne Gasthuis van het Slotervaartziekenhuis is overgenomen.

Een ander aspect waar hij vanaf 1999 veel aandacht voor heeft gehad en projecten en onderzoek naar heeft gedaan, is de behandeling van en communicatie met patiënten met diabetes en een niet-westerse achtergrond. Dit in samenwerking met onder andere De Nederlandse Diabetes Federatie. 

Eelco Meesters streeft binnen zijn vak medisch inhoudelijk naar het optimale resultaat door het inzetten van nieuwe behandelmogelijkheden wanneer deze toegevoegde waarde hebben. En dit alles op basis van de wensen van de patiënt.

“Een open en persoonlijk contact met patiënten vind ik belangrijk, waarbij dit contact de basis is om een zo goed mogelijk resultaat te halen uit de behandeling. Deze heeft gezien de groep patiënten (diabetes, andere endocrinologie en nierziekten) vaak een chronisch karakter.”

Lidmaatschappen

Zorgkaartnederland

Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

Behandelingen:

Zoek & Vind