Home | Artsen | Dr. C. van der Wijden

Dr. C. van der Wijden

Carla van der Wijden rondde haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Leiden cum laude af. Daarna volgde zij de tropenopleiding in het plaatselijke Diaconessenhuis. In de 5 jaar die daarop volgden, werkte zij als algemeen tropenarts in Afrika. Eenmaal terug in Nederland behaalde zij haar Masters in Public Health en was een aantal jaar werkzaam als consultant voor de structuur en organisatie van de Nederlandse zorg.

Omdat haar hart juist ook bij de patiëntgerichte zorg lag, specialiseerde Carla van der Wijden zich in het Leids Universitair Medisch Centrum tot gynaecoloog. Van 2003 tot 2008 was zij als gynaecoloog verbonden aan het ziekenhuis Amstelland te Amstelveen en startte in 2008 in de Jan van Goyen. Haar interesse betreft de algemene gynaecologie en met name de anticonceptie, de bekkenbodem (inclusief incontinentie) en endocrinologie (cyclusstoornissen, fertiliteit).

Zij is gepromoveerd op “pregnancy and maternal weight change” aan het Institute for Health and Care Research (EMGO+) van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Haar interesse gaat dan ook uit naar evidence based medicine: de medische benadering die zich baseert op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Verder heeft zij op latere leeftijd Bedrijfskunde gestudeerd en is zij docent masterclasses aan Nyenrode en de UvA over patiëntgerichte zorg en organisaties in transformatie. 

In haar werk voor cliënten en eventuele partners staan betrokkenheid, luisteren en persoonlijke aandacht centraal. Carla van der Wijden is zelf moeder van drie kinderen.

Zorgkaartnederland
Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

BIG-nummer: 19025034801

KEURMERK