Home | Artsen | Drs. E.W. Meesters

Drs. E.W. Meesters

mcJvGweb logoEelco Meesters deed zijn artsexamen aan de UvA en rondde zijn specialisatie af in 1999. Zijn opleidingsziekenhuizen zijn het Slotervaartziekenhuis en het AMC. Vanaf 1999 was hij werkzaam in het Slotervaartziekenhuis als algemeen Internist. Sinds januari 2019 versterkt hij het team van internisten van Medisch Centrum Jan van Goyen. 

Tijdens zijn werkzaamheden bij het Slotervaart deed Eelco Meesters mee aan diverse onderzoeken met nieuwe medicijnen, vooral voor Diabetes en de bestrijding van overgewicht. Ook is hij vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van de afdeling Bariatrie (maagverkleining ingrepen) binnen het Slotervaartziekenhuis. Sinds 2019 is hij een deel van de tijd werkzaam in het Spaarne Gasthuis, (afdeling bariatrie), nadat deze afdeling door het Spaarne Gasthuis van het Slotervaartziekenhuis is overgenomen.

Een ander aspect waar hij vanaf 1999 veel aandacht voor heeft gehad en projecten en onderzoek naar heeft gedaan, is de behandeling van en communicatie met patiënten met diabetes en een niet-westerse achtergrond. Dit in samenwerking met onder andere De Nederlandse Diabetes Federatie. 

Eelco Meesters streeft binnen zijn vak medisch inhoudelijk naar het optimale resultaat door het inzetten van nieuwe behandelmogelijkheden wanneer deze toegevoegde waarde hebben. En dit alles op basis van de wensen van de patiënt.

“Een open en persoonlijk contact met patiënten vind ik belangrijk, waarbij dit contact de basis is om een zo goed mogelijk resultaat te halen uit de behandeling. Deze heeft gezien de groep patiënten (diabetes, andere endocrinologie en nierziekten) vaak een chronisch karakter.”

LIDMAATSCHAPPEN

ZORGKAARTNEDERLAND
Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

 

BIG-nummer: 49032686501

Coronavirus: belangrijke informatie!

Gezien de ontwikkelingen in de zorg en het oplopen van wachttijden voor patiënten zal Medisch Centrum Jan van Goyen vanaf 13 mei de poliklinische zorg deels weer opstarten. Dit is een richtdatum, per dag beoordelen wij of en hoe wij onze zorg kunnen continueren. Let op: door het coronavirus zijn er achterstanden opgelopen en zijn de wachttijden nu niet accuraat aan te geven. Afspraken worden gepland op prioriteit, het kan dus iets langer duren voordat u ingepland kan worden. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Uw bezoek aan Medisch Centrum Jan van Goyen

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Medisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Neem contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • Wij verzoeken u om alleen naar uw afspraak te komen. Als het toch noodzakelijk is dan vragen wij u om slechts één begeleider mee te nemen en geen kinderen. Wij verzoeken uw begeleider vriendelijk om tijdens uw afspraak niet in de wachtkamer plaats te nemen, maar bijvoorbeeld buiten of in de auto.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here