Home | Artsen | Drs. M.J.L. Ravesloot

Drs. M.J.L. Ravesloot

 “Ik vind het erg belangrijk dat een patiënt zich gehoord voelt en goed geïnformeerd wordt. Op deze wijze kan een patiënt een weloverwogen oordeel nemen over welke behandelingen mogelijk zijn, maar ook welke alternatieven te overwegen zijn. Zogenaamde “Evidence based medicine” is hierbij essentieel. Naast hoge kwaliteit van zorg staan goed contact en respectvolle omgang met collega’s en patiënten bij mij hoog in het vaandel.”

Madeline Ravesloot, geboren en getogen in het buitenland, studeerde geneeskunde in Utrecht. Zij is een all-round KNO-arts, maar heeft speciale aandacht voor slaapgebonden ademhalingsstoornissen en de rhinologie.

Nadat zij enige jaren wetenschappelijke, poliklinische en chirurgische ervaring opdeed in het OLVG West op het gebied van slaapgebonden ademhalingsstoornissen, specialiseerde zij zich tot KNO-arts in het AMC in Amsterdam. Na haar opleiding heeft zij zich verder verdiept in de rhinologie in het AMC. Rhinologie is de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de neus, neusbijholten en de schedelbasis.

Madeline Ravesloot is zowel internationaal als nationaal bekend om haar klinisch en wetenschappelijk werk op het gebied van slaapgebonden ademhalingsstoornissen; snurken en obstructieve slaapapneu. Een speerpunt van het MC Jan van Goyen. In 2013 promoveerde zij met haar proefschrift getiteld: “A tailor-made approach to Obstructive Sleep Apnea”.

De arts verdeelt haar werkzaamheden als KNO-arts over MC Jan van Goyen en OLVG West.

Nevenfuncties en lidmaatschappen
Naast haar werkzaamheden als KNO-arts is zij actief betrokken bij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke onderzoeken die zich richten op de diagnostiek en behandeling van obstructieve slaap apneu. Zij heeft vele (inter)nationale publicaties op haar naam. Daarnaast is zij actief betrokken bij stichting ”Eardrop” waarmee zij les geeft aan Oost Afrikaanse collega’s.

Talen: Nederlands, Engels, Frans

Wetenschappelijk publicaties

Zorgkaartnederland
Lees hier de ervaringen met deze arts of laat zelf een ervaring achter.

 

BIG-nummer: 59909883101

KEURMERK