Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Acne

Bij de een gaat het om een paar puistjes of mee-eters. Bij de ander is het een opvallende huidaandoening die veel psychische problemen kan geven. Acne komt vooral voor bij mensen tussen de 15 en 25 jaar, maar het kan ook eerder of later voorkomen.

Hoe ontstaat het?

Bij acne ontstaan er puistjes in het gezicht en vaak ook op de rug, schouders en borst. Kenmerkend zijn ook mee-eters. Mee-eters zijn ophopingen van talg die de uitgang van de talgklier (de porie) verstoppen. Er is dan een zwart puntje in de huid te zien. Mee-eters kunnen gaan ontsteken. Hevige ontstekingen onder de huid kunnen na genezing lelijke littekens achterlaten.

Klachten bij acne

Acne is niet van de een op de andere dag te genezen. Het is een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige behandeling. Het is mogelijk om er met medicijnen voor te zorgen dat de huid ‘rustig’ wordt en blijft. Ook bij zwaardere vormen van acne. Na verloop van tijd verdwijnt acne meestal vanzelf, maar dit kan lang duren. Daarom wordt toch vaak in de tussenliggende tijd met medicijnen behandeld.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. De ernst van de aandoening, de klachten, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen welke behandeling uw arts adviseert.

Download de folder

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Acne? Stuur ons dan een e-mail.
U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak.U kunt vanaf 17 augustus ook weer op maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur terecht voor een afspraak op de poli dermatologie.

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op.

Op deze pagina:

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind