Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Billift

Bij een billift wordt overtollig huid en vetweefsel chirurgisch verwijderd via een insnijding op de onderrug. Deze insnede loopt van heup tot heup en heeft in sommige gevallen ook een uitloop tot in de taille. Door deze ingreep worden de contouren van de taille, heupen en billen verfraaid. Een nadeel van een billift is dat de ingreep een groot litteken geeft. Het litteken loopt onder de bikinilijn, maar zal wel zichtbaar zijn. Hoe zichtbaar het litteken wordt hangt af van de manier waarop uw lichaam geneest. Een billift kan ook toegepast worden voor een contourverbetering van de billen, heupen en taille, waarbij er juist sprake is van teveel vetophoping op de billen en heupen in combinatie met huidoverschot. De billen hebben in dit geval vaak een vierkant uiterlijk. Deze ingreep wordt gecombineerd met liposuctie.

De operatie

De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De techniek van de ingreep bestaat uit het verwijderen van de bilhuid en indien aanwezig ook vetweefsel. In sommige gevallen zal de ingreep in combinatie met liposuctie of lipofilling toegepast worden. De insnijding vindt plaats op de onderrug onder de onderbroekrand, of aan de onderkant van de billen, afhankelijk van welke methode u met uw chirurg heeft bepaald. Er worden oplosbare hechtingen gebruikt die niet verwijderd behoeven te worden. De ingreep duurt ongeveer twee uur.

Een billift is een plastisch chirurgische ingreep. De operatie wordt daarom uitgevoerd door onze plastische chirurgen, in ons esthetisch centrum. Meer informatie over deze ingreep vindt u hier.

Heeft u een vraag over Billift? Stuur ons dan een e-mail.

Op deze pagina:

Zoek & Vind