Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Borstvormingcorrectie bij mannen

Gynaecomastie is de medische term voor vrouwelijke borstontwikkeling bij mannen. Bij gynaecomastie zijn één of twee borsten groter dan normaal. Het kan zijn dat de borst zodanig ontwikkelt dat de borst een vrouwelijk uiterlijk heeft. Bij gynaecomastie is er over het algemeen sprake van overmatig klierweefsel. In sommige gevallen ontstaat vrouwelijke borstvorming door enkel vetweefsel (pseudo-gynaecomastie). De borstvorming kan ook ontstaan uit een combinatie van vet- en klierweefsel. Gynaecomastie zie je vaak bij jonge mannen in de puberteit. Deze vorm van borstvorming verdwijnt meestal spontaan weer. Gynaecomastie komt echter ook voor bij mannen van middelbare leeftijd. Vrouwelijke borstvorming bij mannen kan een serieus probleem vormen en schaamtegevoelens teweegbrengen.

Borstvorming door klierweefsel

Wordt de borstvorming veroorzaakt door enkel klierweefsel, dan wordt er tijdens de operatie aan de onderzijde van de tepelhof een incisie gemaakt. De plastisch chirurg scheidt het overschot aan klierweefsel van de huid en de spier. Het overtollige klierweefsel wordt dan weggenomen. Een kleine hoeveelheid wordt altijd onder de tepel achtergelaten om te voorkomen dat er een ingedeukte tepel ontstaat. Wanneer het nodig is, wordt ook huid verwijderd (huidresectie). Deze operatie ondergaat u onder algehele narcose.

Borstvorming door vetweefsel

Als er sprake is van alleen vetweefsel, wordt het overtollig vetweefsel mbv liposuctie verwijderd. Dit kan geschieden onder lokale verdoving met een roesje. Bij liposuctie maakt de plastisch chirurg een klein sneetje op een onopvallende plaats. Met behulp van een zuigbuis verwijdert hij het onderhuidse vetweefsel. Er wordt eerst vloeistof geïnjecteerd zodat de vetcellen makkelijker loskomen, daarna wordt met een dunne holle naald (zuigcanule) het vet verwijderd.

Een combinatie

In sommige gevallen is een combinatie van liposuctie en verwijderen van klierweefsel noodzakelijk. Om te bepalen of er sprake is van klier of vetweefsel, is in de meeste gevallen aanvullend onderzoek door middel van het maken van een echo nodig. De kleine snede die gemaakt is voor de liposuctie wordt dichtgeplakt. Bij het verwijderen van klierweefsel of bij de combinatie behandeling, wordt de snede gesloten met oplosbare hechtingen. Deze ingreep duurt ongeveer een tot anderhalf uur.

Deze ingreep wordt uitgevoerd door de plastisch chirurgen in ons esthetisch centrum. Meer informatie over de behandeling vindt u hier.

Heeft u een vraag over Borstvormingcorrectie bij mannen? Stuur ons dan een e-mail.

Op deze pagina:

Zoek & Vind