Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Facelift

Er bestaan nogal wat misverstanden over een facelift. Zo wordt vaak verondersteld dat u na een facelift een soort maskergelaat krijgt. Dit is niet juist. Ook wordt vaak gedacht dat het gelaat zodanig van karakter verandert dat u niet meer op uzelf lijkt. Ook dat is onjuist. De verandering van uw gezicht zal de meeste mensen zelfs niet opvallen; wat wel opvalt is dat u er beter uitziet en uitgerust, alsof u met vakantie bent geweest.

Wat wordt er gedaan bij een facelift?

Bij een facelift worden de weke delen van het gelaat naar boven verplaatst in hun oorspronkelijke positie. De plooien worden minder uitgesproken en de kaaklijn en de contour van de hals worden verbeterd. Doordat de huid strakker wordt getrokken verminderen de rimpels, maar deze kunnen niet geheel worden verwijderd. De rimpels rond de ogen en rond de mond blijven onveranderd. Hiervoor zijn andere ingrepen nodig zoals een ooglidcorrectie en/of CO2-laster behandeling van de huid.

Klassieke facelift

Bij de beperkte ‘klassieke’ facelift wordt alleen de huid van het gelaat en de hals strakker getrokken en wordt de dieper liggende stevige weefsellaag (smas) aangetrokken. Bij de moderne uitgebreide facelift wordt behalve de huid ook de smas losgemaakt tot aan de kaaklijn en de overgang naar de halsspieren strak getrokken naar boven. Hierdoor worden alle onderhuidse weefsels gerepositioneerd. Ook verslapte spieren van de hals worden gecorrigeerd.

Een facelift heeft geen effect op het voorhoofd. Voor correctie van de plooien in het voorhoofd en de neuswortel en voor de verzakking van de wenkbrauwen, is een aparte operatie nodig, de voorhoofdslift.

De facelift wordt uitgevoerd in ons Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

Heeft u een vraag over Facelift? Stuur ons dan een e-mail.

Op deze pagina:

Zoek & Vind