Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Mannelijk type haaruitval bij vrouwen

Haaruitval van het ‘mannelijke type’ (alopecia androgenetica) komt soms ook bij vrouwen voor. Dit kan een zeer belastende aandoening zijn. Deze vorm van haaruitval is goed te behandelen bij vrouwen die nog niet in de overgang zijn.

Wat is het?

Iedere vrouw heeft, naast vrouwelijke, ook mannelijke hormonen (testosteron) in het bloed. Bij sommige vrouwen zijn de haarwortels heel gevoelig voor testosteron. Hierdoor valt het haar bij deze vrouwen uit. Dit noemen we het mannelijke type haaruitval.

Hoe ontstaat het?

  • De haarwortels (met name boven op het hoofd) zijn gevoelig voor verhoogd testosteron.
  • Hormoonafwijkingen. Dan zijn er ook andere symptomen, zoals onregelmatige of ontbrekende menstruatie en overbeharing. Alleen dan doen we een hormoononderzoek.

Behandeling

Behandeling van het haaruitval is bij vrouwen in of na de overgang vaak niet mogelijk. Soms schrijft de arts het medicijn Androcur voor. Maar ook dan is de kans klein dat de behandeling werkt. Soms krijgt u Minoxidil-lotion. Dit kan de haaruitval remmen en zorgen voor groei van kleine, fijne haartjes. Het werkt niet bij iedereen en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Houd er rekening mee dat als u stopt met het middel, de haren alsnog uitvallen. De arts raadt het af om langdurig gebruik te maken van anticonceptiepillen (dus ook Diane-35 en Minerva). U heeft dan een verhoogde kans op trombose en mogelijk op borstkanker.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Mannelijk type haaruitval bij vrouwen? Stuur ons dan een e-mail.
U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak. U kunt vanaf 17 augustus ook weer op maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur terecht voor een afspraak op de poli dermatologie. Locatie De Lairessestraat De Lairessestraat 99, 1071 NX Amsterdam T: 020 – 305 58 45

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op.

Op deze pagina:

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Een verwijsbrief is nodig.