Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Morbus Bowen

Voorstadium huidkanker

De ziekte van Morbus Bowen is een afwijking waarbij zich in de gehele opperhuid afwijkende/onrustige cellen bevinden. Het wordt beschouwd als een voorstadium van een plaveiselcelcarcinoom. Plaveiselcelcarcinoom is een vorm van huidkanker. Preventieve behandeling kan voorkomen dat de plekjes zich ontwikkelen tot huidkanker.

Hoe ontstaat het?

Morbus Bowen ziet eruit als een rood, schilferend plekje. Meestal geeft een Morbus Bowen geen jeuk of pijn. Het bevindt zich vooral op delen van de huid die regelmatig aan de zon zijn blootgesteld, zoals de rug van de hand, de onderarm, het onderbeen en het gezicht.

Behandeling

Morbus Bowen is op verschillende manieren te behandelen. Bijvoorbeeld door chirurgische verwijdering onder plaatselijke verdoving, intensieve bevriezing met vloeibare stikstof, het gebruik van een celdodende crème of fotodynamische therapie.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over Morbus Bowen? Stuur ons dan een e-mail.
U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak. U kunt ook weer op maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur terecht voor een afspraak op de poli dermatologie. Locatie De Lairessestraat De Lairessestraat 99, 1071 NX Amsterdam T: 020 – 305 58 45

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op.

Op deze pagina:

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind