Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Oorklachten

Bij de KNO-arts kunt u terecht voor alle oorklachten. Denkt hierbij bijvoorbeeld aan:

Gehoorverlies

Gehoorverlies kan uiteenlopende oorzaken hebben. Wanneer sprake is van verlies van functie van het binnenoor of de gehoorzenuw spreken we van perceptief gehoorverlies. Bij de meeste mensen wordt deze vorm van gehoorverlies gezien, bijvoorbeeld door ouderdomsslechthorendheid of door lawaaibeschadiging. Geleidingsgehoorverlies wordt veroorzaakt door verlies aan functie van het trommelvlies of de gehoorbeentjes. Door middel van gehooronderzoek kan worden bepaald van welke vorm van gehoorverlies sprake is en wat er aan kan gebeuren (bijvoorbeeld een hoortoestel of  een gehoorverbeterende operatie).

In Medisch Centrum Jan van Goyen is een ervaren audiometrist aanwezig, zodat in een speciale audiocabine betrouwbare hoortesten kunnen worden gemaakt.

Oorsuizen

Oorsuizen komt erg veel voor en wordt tinnitus genoemd. Het kan bestaan uit het horen van een bromtoon, ruis, piep of fluit. Soms is er een behandelbare oorzaak aantoonbaar, maar in de meeste gevallen is een medische behandeling helaas niet mogelijk. Wel wordt een hoortest verricht om gehoorverlies als oorzaak uit te sluiten. Ook kan de KNO-arts over mogelijkheden van begeleiding spreken.

Oorpijn/oorontsteking

Een gehoorgangonsteking is een ontsteking van de huid van de gehoorgang en is vaak zeer pijnlijk. De KNO-arts zal onderliggende oorzaken uitsluiten en de aandoening behandelen met bijvoorbeeld oordruppels of een tampon in het oor.

Een ontsteking van het middenoor is een ontsteking achter het trommelvlies, dit komt regelmatig bij kinderen voor en geeft pijn en gehoorverlies. Als er vocht in het middenoor staat, zonder ontsteking, wordt van glue ear gesproken. Omdat dit hinderlijk gehoorverlies geeft, kan bij lang bestaan hiervan worden overwogen trommelvliesbuisjes te plaatsen.

Afstaande oren

Bij afstaande oren (flaporen) kan de vorm en grootte van de oren operatief worden gecorrigeerd. Dit gebeurt vanaf een leeftijd van zes jaar. Of de ingreep vergoed wordt is afhankelijk van de zorgverzekering. Indien de ingreep niet vergoed wordt, kunt u bij het cosmetisch centrum terechts. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend consult.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende oorproblemen is te vinden op: www.kno.nl

Heeft u een vraag over Oorklachten? Stuur ons dan een e-mail.

Op deze pagina:

Zoek & Vind