Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Schimmelnagel

Een schimmelnagel is een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. Een verdikte brokkelige nagel wordt ook wel een kalknagel genoemd. In de meeste gevallen wordt een kalknagel veroorzaakt door een schimmelinfectie, maar niet altijd. Een verdikte nagel kan ook een groeistoornis zijn, die niet veroorzaakt wordt door schimmel, maar door iets anders, bijvoorbeeld door slechte vaten, door ouderdom, door een huidziekte zoals psoriasis, of zomaar.

Schimmelnagels

Schimmelnagels komen zeer veel voor. Geschat wordt dat in Nederland 5% van de bevolking één of meer schimmelnagels heeft. De meeste schimmelnagels (98%) zijn aan de voeten te vinden, schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam. De medische naam voor een schimmelnagel is onychomycose.

Behandeling van schimmelnagels

Het is niet altijd nodig om een schimmelnagel te behandelen. Als u er niet veel last van heeft, en het niet erg cosmetisch storend vindt, dan kunt u ook besluiten om het niet te behandelen. Behandeling is namelijk niet zo eenvoudig, vaak komt het neer op maandenlang pillen slikken (antischimmeltabletten). Soms is het om medische redenen verstandig om de schimmel wel te behandelen. Bijvoorbeeld bij suikerziekte of slechte weerstand, of als de schimmel infectie andere problemen veroorzaakt, zoals het ontstaan van wondroos (erysipelas), of blaasjes-eczeem aan de handen of voeten (acrovesiculeus eczeem).

Voor de behandeling van schimmelnagels bent u bij ons aan het juiste adres.

Specialisten

Heeft u een vraag over Schimmelnagel? Stuur ons dan een e-mail.

Op deze pagina:

Zoek & Vind