Nieuws verwijzers

Home | Corona-update: aanbieden videoconsulten dermatologie d.d. 16 maart

Corona-update: aanbieden videoconsulten dermatologie d.d. 16 maart

Als dochteronderneming van het OLVG hebben wij verregaande maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de mail van gisteren d.d. 15-3-2020 heeft u kunnen lezen dat Jan van Goyen alle electieve zorg op locatie 100% afschaalt. Waar we kunnen, proberen we oplossingen te zoeken om onze zorg te continueren.

Videoconsulten dermatologie
Voor de afdeling dermatologie biedt Jan van Goyen vanaf heden videoconsulten aan. Dit consult is een apart zorgproduct in zorgdomein en u kunt hiernaar verwijzen door te kiezen voor ‘verwijsafspraak videoconsult dermatologie’.

Welke patiënten kunnen worden doorverwezen voor een videoconsult?

  • Denk aan patiënten met klachten als acne, allergische huidaandoeningen, eczeem, psoriasis, haar- en nagelafwijkingen, (pre)maligne huidafwijkingen, ulcus cruris, varices, wondproblemen, wratten.
  • Bij twijfel over het doorverwijzen van patiënten voor een videoconsult kan er overlegd worden met onze dermatologen via Siilo/Ksyos/Zorgdomein. Voor Siilo: alle dokters zijn bereikbaar door te zoeken op naam, zonder dat het een contact in uw telefoon hoeft te zijn.

Patiënten, die zijn verwezen voor een videoconsult, worden door ons gebeld voor het plannen van een datum en een tijd dat zij per e-mail een verzoek krijgen tot een video-consult. U moet denken aan een regulier spreekuur met de gebruikelijke tijdslots voor patiënten, maar dan vanuit huis. Zij zullen na hun videoconsult gebeld worden door de doktersassistente, indien er nog een vervolgafspraak gepland moet worden en recepten worden per e-mail naar de apotheek van patiënt verzonden.

Onze doktersassistente stuurt de patiënt een duidelijke uitleg per e-mail met hoe het consult tot stand komt.

Daarnaast kunnen er nog steeds teleconsulten (Ksyos/Zorgdomein) door u ingestuurd worden.

Wij hopen op deze manier een deel van de zorg voor onze patiënten voort te zetten.