Home | De endoveneuze behandeling van varices

De endoveneuze behandeling van varices

Wist u dat de behandeling van varices (VSM, anterieure zijtak VSMaa en de VSP) veel minder ingrijpend en invasief is geworden door de endoveneuze technieken? Slechts enkele lokale verdovingsprikken voldoen. Met de endoveneuze behandeling wordt de ader van binnenuit dichtgemaakt. Dit kan met warmte, zoals met de laser (EVLT) en radiogolven (RFA) of door mechanische en chemische schade (Clarivein). EVLT, RFA en Clarivein worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Een vierde methode is Venaseal, waarbij de ader wordt dichtgelijmd. Deze behandeling wordt niet vergoed.

De endoveneuze behandeling vindt poliklinisch plaats en bestaat uit het dragen van een elastische kous gedurende 36 uur. Werken en dagelijkse activiteiten kunnen de volgende dag weer hervat worden. Sporten mag weer na een week. Meer dan 80% van de patiënten heeft geen pijnstiller nodig.

De aanvullende behandeling van de endoveneuze procedure convolutectomie wordt op indicatie uitgevoerd en is een ‘service’ van de kliniek. Post-operatief scleroseren is voor eigen rekening van de patiënt.

KEURMERK