Home | Nieuws | Clarivein behandeling tegen grote spataderen

Clarivein behandeling tegen grote spataderen

U kunt bij Medisch Centrum Jan van Goyen ook terecht voor een ClariVein behandeling, een nog voor veel mensen onbekende, maar doeltreffende methode voor de behandeling van grote spataderen.

WAT IS CLARIVEIN?
Bij deze behandeling hoeft de ader alleen aangeprikt te worden. Verdovingsprikken zoals bij de laserbehandeling van spataderen zijn niet meer nodig.

DE BEHANDELING
De specialist brengt bij de ClariVein behandeling een dunne draad in de spatader. Het uiteinde van deze draad heeft een klein metalen balletje. De draad wordt aangesloten op een handvat met kleine batterij dat voor een ronddraaiende beweging zorgt. Deze beweging beschadigt de binnenste laag van de wand van de ader, waardoor littekenweefsel ontstaat. Gelijktijdig spuit de specialist een vloeistof in de ader. De wanden van de ader plakken daardoor aan elkaar vast en verschrompelen uiteindelijk. Het is een poliklinische behandeling.

NA DE BEHANDELING
Na de ClariVein behandeling krijgt de patiënt een elastische kous. Deze moet de patiënt twee weken overdag dragen. Voordeel van de behandeling is dat patiënten direct mobiel zijn en de volgende dag hun dagelijkse bezigheden weer kunnen oppakken.

Neem voor meer informatie contact op met Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

KEURMERK