Home | Nieuws | Nieuwe dermatoloog bij MC Jan van Goyen

Nieuwe dermatoloog bij MC Jan van Goyen

Medisch Centrum Jan van Goyen heeft vanaf 1 juni 2016 een nieuwe dermatoloog: Bas Wind. De 33-jarige huidarts vindt het belangrijk dat zijn patiënten met een goed gevoel de kliniek uitstappen. ‘Ik wil een dokter zijn die niet alleen de huid bekijkt, maar die er ook echt voor zijn patiënten ís.’ In dit blog stelt Wind zich voor.

De dermatoloog die oorspronkelijk uit Groningen komt, woont inmiddels al meer dan tien jaar in Amsterdam, waar hij ook trainer is bij een taekwondoschool. Wind werkt nu nog in het Medisch Centrum Zuiderzee te Lelystad, maar stopt daar per 1 augustus. Daarnaast zal hij twee dagen in de week gaan werken bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam.

WAT GA JE PRECIES DOEN BIJ MEDISCH CENTRUM JAN VAN GOYEN?
‘Ik ben gespecialiseerd in oncologie, chirurgie en laserdermatologie, maar ik richt mij op alles wat bij het vak komt kijken, in de volle breedte. Die veelzijdigheid van het vak vind ik belangrijk. Ik kijk naar de totale huid. Dit betekent dat ik naast medische behandelingen ook cosmetische behandelingen doe.’

WAT VERWACHT JE VAN JE NIEUWE FUNCTIE BIJ HET MEDISCH CENTRUM?
‘Het spreekt me enorm aan dat het een laagdrempelige kliniek is waar we in een kleine setting werken. Ik wil de patiëntenzorg nog meer stroomlijnen; service staat hoog in het vaandel bij het medisch centrum, dus ik hoop dat patiënten snel gezien kunnen worden en dat ik ze naar volle tevredenheid kan helpen. Ik wil een dokter zijn die niet alleen de huid bekijkt, maar die er ook echt voor de patiënt ís. Persoonlijk vind ik de klik met de patiënten het leukste aspect van mijn vak, dus als iemand met een goed gevoel naar buiten gaat en zich gehoord voelt, ben ik tevreden.’

WAT VOOR PATIËNTEN BEHANDEL JIJ ALS DERMATOLOOG?
‘Ik zie mensen van 0 tot 100 jaar oud, met een heel gevarieerde problematiek. Het kan gaan om een moedervlekje, om acne of eczeem, maar ook om huidkanker. Door de babyboom heb je een grote populatie patiënten van boven de 60, die in staat is geweest om veel te reizen en daardoor relatief veel zon heeft gehad. Deze mensen hebben soms veel zonschade. Dit komt mede doordat mogelijke gezondheidsproblemen door zonverbranding vroeger niet genoeg onderkend werden. Eén op de zes Nederlanders krijgt huidkanker en het aantal huidkankerpatiënten neemt nog elk jaar toe.

IK KAN ME VOORSTELLEN DAT VEEL MENSEN ZICH SCHAMEN VOOR BULTJES, VLEKJES EN ANDERE HUIDPROBLEMEN ALVORENS ZE BIJ JOU KOMEN.
‘Absoluut, dit is een groot probleem binnen de dermatologie. Tweederde van de dermatologische patiënten hebben psychologische hinder door hun huidsbeeld. Hier moet je als dermatoloog oog voor hebben, het onderkennen van de psychologische hinder is vaak net zo belangrijk als de oplossing zelf.’

WANNEER MOETEN DEZE PATIËNTEN ZICH BIJ EEN ARTS MELDEN?
‘Met al hun vragen over de huid, bijvoorbeeld bij veranderende moedervlekken: als ze groter worden, spontaan bloeden, donkerder worden of gaan jeuken zijn dat alarmsignalen die erop wijzen dat de moedervlek mogelijk kwaadaardig aan het worden is. In deze gevallen moet je aan de bel trekken bij de huisarts. Ook bij vreemde plekjes en vlekjes zou ik – zeker bij oudere mensen – dit melden bij de huisarts, in verband met het hoge risico op huidkanker.’

KIJK JE ERNAAR UIT OM AAN DE SLAG TE GAAN?
‘Zeker. Ik heb veel zin om een bloeiende praktijk neer te zetten, waar patiënten laagdrempelig terecht kunnen met al hun huidproblemen.’

KEURMERK

Coronavirus: belangrijke informatie!

Gezien de ontwikkelingen in de zorg en het oplopen van wachttijden voor patiënten zal Medisch Centrum Jan van Goyen vanaf 13 mei de poliklinische zorg deels weer opstarten. Dit is een richtdatum, per dag beoordelen wij of en hoe wij onze zorg kunnen continueren. Let op: door het coronavirus zijn er achterstanden opgelopen en zijn de wachttijden nu niet accuraat aan te geven. Afspraken worden gepland op prioriteit, het kan dus iets langer duren voordat u ingepland kan worden. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

Uw bezoek aan Medisch Centrum Jan van Goyen

De gezondheid van onze patiënten en medewerkers staat bij Medisch Centrum Jan van Goyen voorop. Daarom volgen we het advies van RIVM over COVID-19 en passen we onze werkwijze hierop aan.

Neem contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak indien u een van onderstaande vragen met ja beantwoordt:

  1. Heeft u de afgelopen 48 uur koorts gehad zonder duidelijke oorzaak?
  2. Heeft u de afgelopen 48 uur klachten zoals kortademigheid, hoesten, keelpijn, neusverkouden, diarree en/of algehele malaise gehad?
  3. Heeft u een huisgenoot (partner, ouder, kind, vriend/vriendin) die op dit moment in thuisisolatie zit met bewezen corona of verdenking op corona?

Welke maatregelen zijn er genomen?

  • Waar mogelijk worden afspraken nog zoveel mogelijk telefonisch/digitaal gehouden.
  • We proberen afspraken zo te plannen dat de 1,5 m afstand geborgd kan worden. We vragen u hier zelf ook op te letten.
  • Wij verzoeken u om alleen naar uw afspraak te komen. Als het toch noodzakelijk is dan vragen wij u om slechts één begeleider mee te nemen en geen kinderen. Wij verzoeken uw begeleider vriendelijk om tijdens uw afspraak niet in de wachtkamer plaats te nemen, maar bijvoorbeeld buiten of in de auto.
  • Om het aantal patiënten dat in onze panden aanwezig is te kunnen beheersen, vragen wij u om kort van tevoren te komen, maar wel op tijd. Indien u te laat komt kan de afspraak helaas niet doorgaan.
  • U dient uw handen voor én na een bezoek aan Jan van Goyen te desinfecteren. Hiervoor staan bij alle in- en uitgangen desinfectiemateriaal.

Heeft u vragen?
Neem dan contact op met onze medewerkers via 020 3055 800.

For English click here