Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Nederlandse zorginstellingen werken samen om de digitale uitwisseling van gezondheidsinformatie mogelijk te maken. Ook Medisch Centrum Jan van Goyen werkt hieraan mee. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van digitale gegevensuitwisseling via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Al uw gezondheidsinformatie op één plek

Momenteel wordt er informatie over uw gezondheid op verschillende plekken bewaard. Zo heeft bijvoorbeeld uw huisarts een overzicht van uw gezondheidsklachten, beheert de apotheker uw medicatieoverzicht en houdt u zelf het aantal stappen van de dag bij. Voor uzelf en voor de verschillende zorginstellingen zou het gemakkelijker zijn als deze informatie bij elkaar staat en uitgewisseld kan worden. Dit kan nu met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website waarin u digitaal informatie over uw gezondheid kunt bijhouden. Een PGO is anders dan ons patiëntenportaal MijnJvG, waarin u alleen de medische gegevens kunt bekijken die Medisch Centrum Jan van Goyen van u heeft. In een PGO vindt u informatie van alle zorginstellingen waar u onder behandeling bent en kunt u dit beheren. Hier vindt u de bloeduitslagen van uw huisarts, de vaccinaties van de GGD en uw medicatieoverzicht van de apotheek. Het is ook mogelijk om zelf informatie toe te voegen, zoals allergieën of uw gewicht. Met een PGO heeft u dus grip op uw medische gegevens. Bekijk onderstaande video waarin wordt uitgelegd wat een PGO voor u kan betekenen.

Kiezen voor een PGO

Er is niet één PGO, sterker nog, veel verschillende leveranciers bieden een PGO aan. Het kan best lastig zijn om daarin een keuze te maken. Daarom heeft de organisatie MedMij regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s met een MedMij-label volgen deze regels en gaan dus vertrouwelijk met uw gegevens om. Er zijn 24 PGO’s met een MedMij-label. In elke PGO kunt u weer andere gegevens bijhouden. Bijvoorbeeld hartslagmetingen, of eet- en slaapgewoonten. Kies een PGO die goed bij uw situatie past. Vindt u het lastig om een keuze te maken, gebruik dan de PGO-vergelijker.

Is een PGO gratis?

Het uitwisselen van medische gegevens in een PGO is gratis. Voor aanvullende functies kan een PGO-aanbieder een (klein) bedrag vragen. Bijvoorbeeld voor een medicijnwekker. Of voedingsadvies. Dit staat altijd aangegeven.

Vanaf welke leeftijd kan ik een account aanmaken bij een PGO?

Vanaf 16 jaar kunt u zelf een eigen account aanmaken bij een PGO.

Wie kunnen er allemaal in mijn PGO kijken?

Als een PGO het MedMij-label heeft, bent u de enige die toegang heeft tot uw gegevens in de PGO.

Hoe zet ik mijn medische gegevens in mijn PGO?

De computer van uw zorgverlener en de PGO die u heeft gekozen kunnen veilig verbinden via MedMij. Belangrijk is dat zij allebei een MedMij-label hebben. Zoek uw zorgverlener op in uw PGO. Daarna kunt u een kopie van uw medische gegevens in de PGO zetten.

Zoek & Vind