Home | Pilotstudie bij patiënten met type 2 diabetes

Pilotstudie bij patiënten met type 2 diabetes

Medisch Centrum Jan van Goyen gaat in de week van 18 september 2017 van start met een pilot, met als doel de leefstijl van type 2 diabetes patiënten te verbeteren. De studie wordt gecoördineerd door leefstijlplatform Actify. Patiënten die aan de studie deelnemen krijgen een multifunctioneel gezondheidshorloge (Philips)Met dit horloge kan de patiënt continu verschillende vitale parameters bij zichzelf meten en het horloge is voorzien van een aantal gereedschappen ter verbetering van leefstijl: een stappenteller, recepten-app en de mogelijkheid om een telefonisch consult bij een lifestyle coach te plannen.

Doel van de studie is om eind januari 2018 het effect van dit gezondheidshorloge op de leefstijl te evalueren en inzicht te verkrijgen op welke vlakken de apps beter kunnen aansluiten bij de behoeften van patiënten met type 2 diabetes.

Wie kunnen aan deze studie deelnemen?
Mensen met type 2 diabetes die niet met insuline behandeld worden. Deelnemers ontvangen via Actify het gezondheidshorloge die zij mogen houden(!). Op een paar uitzonderingen na die wij zelf zullen benaderen, worden de niet-insuline afhankelijke patiënten met type 2 diabetes in de eerstelijn behandeld.

Mochten jullie geschikte kandidaten weten, dan kunnen zij zich aanmelden via deze link. Via Actify zal contact met ze worden opgenomen en ontvangen ze het horloge. Er mogen maximaal 200 mensen meedoen, dus wees er snel bij!

KEURMERK