Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Flebologie

Poli flebologie

Flebologie bij Medisch Centrum Jan van Goyen

Flebologie betekent de leer van de veneuze ziekten. Dit zijn ziekten waarbij de aderen (venen) van het bloedstelsel zijn aangedaan. Spataderen vormen een van de bekendste veneuze ziekten aan de benen. Het zijn kronkelende bloedvaten die vaak door de huid zichtbaar zijn. Het kunnen hele kleine bloedvaatjes zijn of grotere uitgezette vaten die als strengen zichtbaar zijn.

Spataderbehandeling

Een tijdige spataderbehandeling verhelpt klachten als pijnlijke, vermoeide benen en vochtophoping door spataderen. Daarnaast voorkomt de behandeling dat gezonde aderen worden aangetast. Meer dan 25% van de bevolking heeft last van spataderen. Wij bieden u de juiste behandelmethode om uw klachten te verminderen.

Symptomen van spataderen

De klachten en symptomen die ontstaan door spataderen zijn afhankelijk van het stadium waarin de aderen zich bevinden.

 

Symptomen bij beginnende spataders

Symptomen bij spataders in gevorderd stadium

Hoe ontstaan spataderen?

Hoe spataderen ontstaan is nog niet geheel opgehelderd. Er is zeker sprake van een aangeboren zwakte van de vaatwand door afwijkingen in de eiwitten die de vaatwand vormen. Hierdoor hebben de aders de neiging om bij verhoogde druk wijder te worden. Slecht werkende kleppen zorgen er in de aderen voor dat het bloed niet goed meer naar het hart kan stromen. Dat geeft meer stuwing van bloed en de aderen zetten verder uit. Hierdoor ontstaan spataderen. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op het ontstaan van spataderen

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke ingreep zijn er ook bij een spataderbehandeling risico’s en complicaties mogelijk. De volgende reacties kunnen optreden na de behandeling, maar zijn wel erg zeldzaam:

Uw klachten verminderen

Spataderen zijn niet te voorkomen, maar erg goed te behandelen. Om de klachten zelf te verminderen, kunt u:

Kosten zonder verwijsbrief

Consult fleboloog + duplex onderzoek (met verwijsbrief)via zorgverzekering*
Onverzekerde intake + duplex€ 350,-
Spataderbehandeling middels injecties*
Sclerocompressietherapie per been/behandeling€ 200,-
Sclerocompressietherapie per been - vervolgbehandeling binnen één jaar€ 150,-
Sclerocompressietherapie beide benen € 400,-
Sclerocompressietherapie beide benen - vervolgbehandeling binnen één jaar€ 300,-
Steunkousen, per stuk€ 20,-

*houd rekening met het verplicht eigen risico

Operatieve ingrepen onverzekerde zorg
Müller
Müller - zeer beperkt€ 500,-
Müller - beperkt€ 750,-
Müller - uitgebreid€ 1.250,-
Müller - zeer uitgebreid€ 1.850,-
EVLT
EVLT één stamvene€ 1.500,
EVLT twee stamvenen€ 2.250,
EVLT drie stamvenen€ 2.950,-

Deze aangepaste prijzen gelden per 1 september 2018

Vergoeding van spataderbehandelingen

Vanaf 1 januari 2012 is een verwijsbrief voor het eerste consult, inclusief vaatonderzoek (duplex), verplicht in verband met de vergoeding hiervan. Zonder verwijsbrief komen deze kosten voor uw eigen rekening.
Na het vaatonderzoek is bekend of het gaat om een medische of cosmetische behandeling. Gaat het om een cosmetische behandeling dan moet u de behandeling zelf betalen. Dit geldt ook voor de kousen. Gaat het om een medische behandeling, dan worden de kosten ingediend bij uw verzekeraar.

Onze specialisten

Wij streven ernaar om uw afspraken altijd bij dezelfde dermatoloog te laten zijn. U kunt er zo nodig naar vragen. Ook bij een eventuele operatie voert uw eigen dermatoloog de operatie uit en doet tevens de nazorg. Aangezien wij geen opleidingsziekenhuis zijn, ziet u geen coassistent of arts/specialist in opleiding

Ervaringen met de polikliniek flebologie

Ik ben zeer tevreden over de behandelend arts. Kwam op mij zeer deskundig en vriendelijk over. Gaf duidelijke uitleg over wat er ging gebeuren zowel voor als tijdens de behandeling.
Prettige mensen, erg efficiënt, weinig wachttijd. Er wordt goed geluisterd en men is ook open over verwachtingen en mogelijke bijeffecten.
Ik kwam voor behandeling bij de fleboloog, korte wachttijd en duidelijke uitleg over behandeling. Ik had al een tijd een open, ontstoken wondje wat door de huisarts behandeld werd. De fleboloog ondernam meteen actie door te zorgen dat ik ruim een half uur later bij de dermatoloog terecht kon. Deze startte de juiste behandeling en binnen een week zag je het al verbeteren. Ook een goede nacontrole!
ec janvangoyen

Bezoekadres

Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam

Bel ons voor een afspraak T: 020 – 305 58 11

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind