Home | Poliklinieken | Interne geneeskunde

Interne geneeskunde

Het specialisme interne geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen van volwassen patiënten. U kunt voor alle aandoeningen op intern geneeskundig gebied bij ons terecht. Met name op het gebied van diabetes- en hiv-zorg kunnen wij u goed van dienst zijn. Er is een hiv-consulent, diabetes verpleegkundige en een diëtist.

Wanneer gaat u naar de poli interne geneeskunde?

Met de volgende klachten en vragen kunt u bij ons terecht:

  • Maag/darm- en buikklachten, leveraandoeningen
  • Klachten van nieren en urinewegen
  • Klachten van vermoeidheid, koorts of algehele malaise
  • Alle infectieziekten, waaronder hiv, tropisch aandoeningen, hepatitis B en C infecties
  • Bloedarmoede en andere bloedaandoeningen
  • Alle overige interne geneeskundige aandoeningen

Snel en anoniem: de hiv-sneltest Het hiv-behandelcentrum van Medisch Centrum Jan van Goyen biedt dagelijks een anonieme hiv-sneltest aan. Het hiv-behandelteam is dit initiatief begonnen om personen die risico hebben gelopen op hiv aan te sporen zich te laten testen. De afspraken kunnen gemaakt worden tussen 8.30 – 15.00 uur. U kunt hiervoor terecht bij het secretariaat Interne Geneeskunde via telefoonnummer  020 – 3055 895. Zij zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. De test duurt 20 minuten en u krijgt direct de uitslag. De kosten van de test bedragen € 25,- en worden contant afgerekend. Mensen uit de risicogroep kunnen zich tevens gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. 

BEHANDELINGEN

De afdeling interne geneeskunde heeft een:

  • Hiv- en hepatitis behandelcentrum – De afdeling maakt deel uit van het door het ministerie aangewezen hiv-behandelcentrum Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. De behandeling vindt echter plaats door een zelfstandig hiv-behandelteam in een kleinschalige setting in het Medisch Centrum Jan van Goyen. Patiënten met een hiv-infectie met en zonder symptomen kunnen altijd op korte termijn bij ons onder behandeling komen. Spoedverwijzingen via de huisarts kunnen na telefonische melding nog diezelfde dag door ons worden gehonoreerd. Ook patiënten die menen niet lang te kunnen wachten en zelf contact met ons gezocht hebben, kunnen op zeer korte termijn een afspraak maken.
  • Metabole poli:

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak of mailen naar de poli interne geneeskunde.

U heeft wel een verwijzing van uw huisarts nodig. 

U kunt vanaf 17 augustus ook weer op maandagavond van 17.30 tot 19.30 uur terecht voor een afspraak op de poli interne geneeskunde.

Buiten kantooruren (alleen voor spoed) wordt de telefoon doorgeschakeld naar de diensttelefoon van de dienstdoende internist.

Locatie De Lairessestraat
De Lairessestraat 99,
1071 NX Amsterdam
T: 020 – 3055 895
E: secretariaat-interne@jvg.nl

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ