Home | Poliklinieken | KNO | Keelklachten

Keelklachten

Op de polikliniek KNO worden patiënten met verschillende klachten van de keel gezien, zoals:

klachten van de amandelen

Acute ontsteking van de amandelen geeft vaak pijn bij slikken en koorts. Als deze klachten zich meerdere malen per jaar voordoen kan worden overwogen de keelamandelen te verwijderen.

Chronisch ontstoken keelamandelen kunnen klachten geven van slechte adem, vermoeidheid en minder eetlust. Afhankelijk van de ernst van de klachten, kan ook in deze situatie worden overwogen de amandelen te verwijderen.

stemproblemen

Afwijkingen aan de stembanden, beïnvloeden de trilling van de stembanden en zo het stemgeluid dat geproduceerd wordt. Met een flexibele scoop kan de KNO-arts met een dun slangetje via de neus de stembanden in beeld brengen.

Brok in de keel

Veel patiënten ervaren het gevoel dat er iets in de keel zit, dit wordt globusgevoel genoemd. In de meeste gevallen betreft het een onschuldig probleem. De KNO-arts zal in dit geval ook met een flexibele scoop (dun slangetje via de neus) bekijken of er bijzonderheden in de keel te zien zijn.

Ga naar de website van de Nederlandse KNO-vereniging voor meer informatie over bovenstaande en andere klachten van de keel.

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak.

U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig.

Op maandagavond kunt u ook van 17.30 tot 19.30 uur terecht bij de afdeling KNO.

Locatie Jan van Goyenkade
T: 020 – 305 58 25

KEURMERK