Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Oogheelkunde

Polikliniek Oogheelkunde

Oogheelkunde bij Medisch Centrum Jan van Goyen

Voor oogproblemen die de huisarts en de opticien niet kunnen verhelpen, kunt u een afspraak maken met onze afdeling oogheelkunde. Onze oogartsen zijn gespecialiseerd in de behandeling van staar, verhoogde oogdruk (glaucoom), netvliesafwijkingen (maculadegeneratie, diabetische retinopathie), ooglidchirurgie en ziekten aan het bind- en hoornvlies.

Wanneer gaat u naar de poli oogheelkunde?

Onze oogartsen zijn gespecialiseerd in de behandeling van:

 • staar
 • verhoogde oogdruk (glaucoom)
 • netvliesafwijkingen (maculadegeneratie, diabetische retinopathie)
 • ziekten aan het bind- en hoornvlies
 • ooglidchirurgie
 • rijbewijskeuring

Uw bezoek

 • U kunt bij uw bezoek gedruppeld worden. Door deze druppels krijgt u grotere pupillen en gaat u wazig zien. Het kan zijn dat u daardoor geen auto kunt rijden.
 • Voor uw afspraak hebben we gemiddeld een uur de tijd nodig.
 • Neemt altijd uw bril en/of lenzen mee.

Inschrijven

Bij uw eerste bezoek aan het medisch centrum schrijven wij u in, maar u bent zelf verantwoordelijk voor een correcte inschrijving. Dit is van belang voor een goede afhandeling en betaling van de rekeningen. Voor uw inschrijving heeft u het volgende bij zich:

 •  geldig legitimatiebewijs: identiteitskaart, paspoort of rijbewijs;
 •  geldige verzekeringspolis/-pasje;
 •  verwijsbrief van de huisarts;
 •  lijst met medicijnen die u gebruikt.

 

Onze specialisten

Wij streven ernaar om uw afspraken altijd bij dezelfde oogarts te laten zijn. U kunt er zo nodig naar vragen. Ook bij een eventuele operatie voert uw eigen oogarts de operatie uit en doet tevens de nazorg. Aangezien wij geen opleidingsziekenhuis zijn, ziet u geen coassistent of arts/specialist in opleiding. 

Veelgestelde vragen over oogheelkunde

Ja, zonder geldige verwijzing van uw huisarts of andere medische specialist wordt uw behandeling niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Houdt u er rekening mee dat een consult ongeveer 80 minuten in beslag neemt.

Voor een oogonderzoek krijgt u druppels die de pupillen verwijden. Deze druppels hebben een effect op uw zicht voor 2-24 uur. Door de druppels is het moeilijker om scherp te stellen en verdraagt u licht minder goed. Het is daarom raadzaam om niet met eigen vervoer te komen.

Ja, om een oogonderzoek goed te kunnen uitvoeren moeten contactlenzen uit. Het is raadzaam om met een aangepaste bril naar uw afspraak te komen.

U kunt een kopie van uw dossier opvragen met een ingevuld machtigingsformulier en een geldig legitimatiebewijs.

Voor een herhaalrecept kunt u bellen met onze verwijzerslijn (020 3055 807) of het formulier op de website invullen.

 

Is de poli toegankelijk voor mindervaliden? Ja, onze poli is toegankelijk met een lift voor mindervaliden. Houd er rekening mee dat u wel moet kunnen zitten in onze behandelstoel om uw ogen te kunnen onderzoeken.

Nee, wij behandelen alleen patiënten vanaf 18 jaar. Voor de behandeling van kinderen kunt u terecht bij een ziekenhuis naar keuze.

8091 980x663 1 e1648737460856

Bezoekadres

Emmastraat 42
1075 HW Amsterdam

Bel ons voor een afspraak T: 020 – 305 58 00

Op deze pagina:

Zoek & Vind