Home | Poliklinieken | Orthopedie | Elleboogklachten

Elleboogklachten

Van de 1000 mensen die per jaar bij de huisarts komen hebben zeven mensen een tenniselleboog (in medische termen ‘Epicondylitis Lateralis’ genoemd). De gemiddelde hersteltijd van de klacht is tussen de zes maanden en twee jaar (90% van geneest na 1 jaar) en mensen moeten geregeld hun werk hiervoor onderbreken. De tenniselleboog komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen en wordt het meest gezien in de dominante arm. De klacht komt het meest voor in de leeftijd van 30-50 jaar.

Je kunt stellen dat de tenniselleboog een veelvoorkomend probleem met grote impact is. Om dit probleem aan te pakken hebben we in Medisch Centrum Jan van Goyen de krachten tussen fysiotherapie en orthopedie gebundeld om de beste behandeling aan te kunnen bieden.

Behandeling

De beste behandeling begint met de beste start. Goede behandeling van de tenniselleboog begint met een goede diagnose die gesteld wordt door de orthopedisch chirurg met bewezen bekwaamheid in het diagnosticeren en behandelen van elleboogaandoeningen. Vervolgens kan samen met u en de fysiotherapeut de juiste behandeling worden opgesteld aan de hand van de diagnose. Goede elleboogzorg vraagt om een concreet evaluatief behandeltraject waarin samen met u behandeldoelen en behandelafspraken worden vastgesteld.

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Komt u voor het eerst op de polikliniek Orthopedie? Zorg dan dat u 15 minuten voor uw afspraak aanwezig bent voor het maken van een röntgenfoto.

Locatie Jan van Goyenkade
T: 020 – 3055817

KEURMERK