Home | Poliklinieken | Pijnbestrijding

Pijnbestrijding

De afdeling Pijnbestrijding van het Medisch Centrum Jan van Goyen heeft jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met chronische pijn. Onder chronische pijn verstaan wij pijn die langer dan 3 tot 6 maanden duurt. Binnen deze afdeling zijn anesthesiologen werkzaam die zich volledig op het vak pijnbestrijding hebben toegelegd en die een ruime ervaring hebben met het toepassen van zenuwblokkades ter bestrijding van pijn. In een prettige omgeving wordt u snel, deskundig en met behulp van de modernste apparatuur behandeld.

Pijn

Pijn treedt op als reactie op weefselschade en heeft dan een waarschuwingsfunctie. Soms blijft pijn langer bestaan en wordt deze chronisch. De pijn heeft dan zijn waarschuwingsfunctie verloren. Behandeling van pijn is gericht op het bestrijden van de pijn als symptoom.

Wanneer gaat u naar de pijnpoli?

  • Hoofdpijnen: cervicale hoofdpijn (uitstralend vanuit de halswervelkolom), posttraumatische pijnen (hoofd/nekpijn na een ongeval,
  • Clusterhoofdpijn of migraine 
  • Aangezichtspijn
  • Nekpijn met of zonder uitstraling naar een arm
  • Pijnen vanuit de borst of ribben
  • Rugklachten met of zonder uitstraling naar een been, lumbago, blijvende pijnklachten na rugoperaties (failed back surgery syndrome FBSS)
  • Aanhoudende pijnklachten na gordelroos (postherpetische pijn) 

Behandeling

Naast behandelingen zoals fysio- of manuele therapie of een behandeling met medicijnen, kan chronische pijn worden bestreden door middel van een zenuwblokkade. Hierbij wordt in een zenuw, zenuwknoop of zenuwstreng een kleine onderbreking gemaakt, zodat alleen de chronische pijnprikkel het centraal zenuwstelsel vrijwel niet meer kan bereiken en dus de pijn niet meer gevoeld kan worden.

Zenuwblokkadetechniek

De artsen van de pijnpoli hebben zich gespecialiseerd in zenuwblokkadetechnieken. Over het algemeen zijn van deze zenuwblokkades goede resultaten te verwachten; ernstige nadelen of complicaties doen zich niet voor. Het grote voordeel van deze manier van pijnbestrijding is dat u de inname van medicijnen, die vaak hinderlijke bijwerkingen hebben, kan staken. Een zenuwblokkade kan in veel chronische pijngevallen uitstekende resultaten opleveren. In de regel zijn er geen complicaties te verwachten. Wel kan er enkele dagen napijn optreden. Alle ingrepen vinden in dagbehandeling plaats, u bent dezelfde dag dus weer thuis.

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak.

U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig.

Locatie Emmastraat
T: 020 – 305 58 09

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ

KEURMERK