Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Proctologie (anale klachten)

Proctologie poli

Proctologie bij Medisch Centrum Jan van Goyen

Proctologie houdt zich binnen de geneeskunde bezig met klachten en aandoeningen rondom de anus. Onze specialistische proctologen helpen u wanneer u last heeft van aandoeningen zoals aambeien, fistels, fissuren of huidflapjes. Het type behandeling hangt nauw samen met het type aandoening en hoe uitgebreid de aandoening is.

Aandoeningen: Waar kunnen wij u bij helpen?

Op de afdeling proctologie kunnen wij u helpen bij verschillende soorten anale klachten en aandoeningen. 

Anale klachten

Ongeveer 3,4 miljoen Nederlanders hebben anale klachten. Anale klachten geven vaak veel last in het dagelijks leven. De drempel voor het maken van een afspraak om dit probleem te verhelpen, ligt voor veel mensen hoog. Er is echter geen reden om u te schamen. Anale klachten zoals aambeien, kloofjes, huidflappen en fistels komen veel voor. Bij Medisch Centrum Jan van Goyen vindt u een professioneel team van proctologisch chirurgen, die veel ervaring hebben in het verminderen van anale klachten.

Jeuk

Jeuk kan veroorzaakt worden door aambeien, fissuren, eczeem, huidflappen (marisken), fistels, infectie enzovoort. Het proctologisch onderzoek kan hierover meer informatie geven. Afhankelijk van de oorzaak wordt een behandeling gestart.

Het eerste consult

Voordat we uw anale klachten kunnen behandelen, is het belangrijk om de onderliggende oorzaak van het probleem te onderzoeken. Onze proctologen voeren hiervoor een uitgebreide analyse uit.


Tijdens het eerste consult nemen onze specialisten de klacht met u door. Om de oorzaak te kunnen vaststellen, voeren zij een anaal onderzoek uit met behulp van een proctoscoop. Dit onderzoek vindt direct tijdens het eerste consult plaats en duurt ongeveer 10 minuten.
Direct na het onderzoek deelt uw proctoloog zijn bevindingen en doet hij een voorstel voor de juiste behandeling. In sommige gevallen is het mogelijk om de behandeling direct tijdens het eerste consult uit te voeren.

Onze specialisten

Wij streven ernaar om uw afspraken altijd bij dezelfde proctoloog te laten zijn. U kunt er zo nodig naar vragen. Ook bij een eventuele operatie voert uw eigen proctoloog de operatie uit en doet tevens de nazorg. Aangezien wij geen opleidingsziekenhuis zijn, ziet u geen coassistent of arts/specialist in opleiding. Zo kunnen wij u de beste persoonlijke zorg in Amsterdam bieden.

Ervaringen met de polikliniek proctologie

Het bleef voor mij een beetje gênant om over mijn aambeien te praten. Ik hoopte dan ook dat het vanzelf over zou gaan, maar dat ging helaas niet. Ik werd door mijn huisarts doorverwezen naar de poli Proctologie van het Medisch Centrum Jan van Goyen. Na een aantal behandeling was ik volledig van mijn klachten af.
De jeuk rondom mijn anus ging maar niet over. Ik heb veel geprobeerd om er zelf vanaf te komen, maar dat gebeurde niet. Na onderzoek bij het Medisch Centrum Jan van Goyen bleek ik fistels te hebben. Het was wel even gek om het aan de arts te laten zien, maar ik ben hem nu enorm dankbaar voor de behandeling.
De arts heeft mij geweldig van mijn kloven afgeholpen. Ik had er langere tijd last van wanneer ik naar de wc ging. Het was op een bepaald moment zo erg dat ik mijn ontlasting binnen probeerde te houden, maar dat is natuurlijk erg slecht. Ik ben opgelucht dat ik nu van de pijn af ben.

Veelgestelde vragen over proctologi

Om een afspraak te kunnen maken op onze afdeling proctologie, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist.
Nee, aambeien zijn niet besmettelijk. U hoeft niet bang te zijn om ze te krijgen wanneer iemand in uw omgeving er last van heeft. Wel is er een erfelijke factor betrokken bij aambeien. Heeft iemand in uw familie last van deze aandoening, dan bestaat de kans dat u er ook aanleg voor heeft.
Wij adviseren om op geleide van uw klachten na één week weer te sporten.
Het is belangrijk dat u de ontlasting vanzelf laat komen en niet perst. Zodra u naar het toilet bent geweest, is het belangrijk dat u naspoelt met lauwwarm water. Daarnaast is het belangrijk dat u voor een soepele stoelgang zorgt.
Wij kunnen niet garanderen dat u na de behandeling nooit meer last zal krijgen van aambeien. Door te zorgen voor een regelmatige en soepele stoelgang, kunt u aambeien zoveel mogelijk voorkomen.
8091 980x663 1 e1648737460856

Bezoekadres

Emmastraat 42
1075 HW Amsterdam.

Bel ons voor een afspraak T: 020 – 305 58 00

Op deze pagina:

Zoek & Vind