Home | Poliklinieken | Proctologie

Proctologie

Proctologie houdt zich binnen de geneeskunde bezig met klachten en aandoeningen rondom de anus. Onze specialisten kunnen u helpen als u last heeft van aandoeningen zoals aambeien, fistels, fissuren of huidflapjes. Aambeien en andere klachten in het anale gebied komen veel voor en zijn vaak goed te behandelen. Ook klachten met betrekking tot anale incontinentie, endeldarmverzakkingen of onbegrepen pijnklachten worden door de proctoloog behandeld. Het type behandeling hangt nauw samen met het type aandoening en hoe uitgebreid de aandoening is.

In deze video vertelt proctoloog Steve de Castro over de behandeling van aambeien

ziektebeelden

Anale klachten
Anale klachten geven vaak veel last in het dagelijks leven. De drempel voor het maken van een afspraak om dit probleem te verhelpen, ligt voor veel mensen hoog. Er is echter geen reden om u te schamen. Anale klachten zoals aambeien, kloofjes, huidflappen en fistels komen veel voor. Bij Medisch Centrum Jan van Goyen vindt u een professioneel team van proctologisch chirurgen, die veel ervaring hebben in het verminderen van anale klachten.

Jeuk
Dit kan veroorzaakt worden door aambeien, fissuren, eczeem, marisken, fistels, infectie, enzovoort. Het proctologisch onderzoek kan hierover meer informatie geven. Afhankelijk van de oorzaak wordt een behandeling gestart.

Zwellingen
Deze kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld:

  • Genitale wratten (wratten die zich bevinden op of rond de geslachtsdelen) of uitwendige aambeien, uitzakking van slijmvlies, maar ook door goedaardige of soms kwaadaardige aandoeningen.
  • Bij ouderen kunnen verzwakte bekkenbodemspieren deze klacht veroorzaken. Een gerichte bekkenbodemtraining via een gespecialiseerde fysiotherapeut kan dan een goede optie zijn.

behandeling

Afhankelijk van uw klacht wordt u meteen of tijdens een volgende afspraak behandeld. Spreekuur en behandelingen zijn elke dinsdag- en vrijdagochtend tussen 8.00 en 11.30 uur.

Afspraak maken proctologie

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur bellen voor een afspraak.
T: 020 – 305 58 00

Let op!
Locatie: Concertgebouwplein 11

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak.

Let op!
Locatie: Concertgebouwplein 11

KEURMERK