Home | Schouderpoli zet voort

Schouderpoli zet voort

Na een succesvolle proefperiode heeft Medisch Centrum Jan van Goyen besloten om de multidisciplinaire schouderpoli een vervolg te geven. De aanwezigheid van een in schouders gespecialiseerd orthopedisch chirurg, een fysiotherapeut en een radioloog maakt dat de patiënt in één bezoek een diagnose en een behandelplan krijgt.

In vele gevallen volgt er een niet-operatief traject en zorgt de aanwezige fysiotherapeut voor een overdracht naar een eerstelijns fysiotherapeut. De in schouderrevalidatie gespecialiseerde fysiotherapeuten van het SchouderNetwerk regio Amsterdam hebben een directe samenwerking met Medisch Centrum Jan van Goyen. De zorgverleners op de poli kunnen ze consulteren. In een aantal gevallen is nadere beeldvorming, bijvoorbeeld een MRI, nodig om tot een diagnose te komen, welke extern worden aangevraagd. Indien een operatieve ingreep noodzakelijk blijkt, kan deze in de meeste gevallen ook in Medisch Centrum Jan van Goyen worden uitgevoerd.

De multidisciplinaire samenwerking op de schouderpoli waarborgt gedegen diagnostiek en behandeling. De huiskameromgeving, de korte communicatielijnen en de snelheid van handelen worden door patiënten als zeer prettig ervaren.

KEURMERK