Nieuws verwijzers

KEURMERK

Home | Terugblik Jaarcongres Praktische Huisartsengeneeskunde

Terugblik Jaarcongres Praktische Huisartsengeneeskunde

“Dermatoloog Bas Wind pleit voor een agressievere behandelmethode tijdens de parallelsessie ‘Op de huid zitten’ op het PHG-congres donderdag 27 september. Het roept nogal wat discussies op bij de aanwezige huisartsen: ‘Acne hoort gewoon bij de leeftijd’. ‘Klopt, maar dat betekent niet dat je als dokter niets hoeft te doen als iemand er last van heeft’, beargumenteert Wind, die benadrukt dat de kwaliteit van leven meetbaar achteruit gaat.

Die discussie is de eerste van een interactieve sessie, waarbij de artsen in de zaal vaak vragen stellen over behandelmethodes en de kijk van Wind op bepaalde aandoeningen.

Na de acne verschuift het onderwerp naar verdachte huidafwijkingen. Wind vertelt dat plastische chirurgen zulke plekjes soms niet in zijn geheel weghalen, waardoor basaalcelcarcinomen na de behandelingen weer terug kunnen komen. Hij raadt dan ook aan zo’n ingreep door een Mohs-chirurg te laten uitvoeren; een dermatoloog die ten tijde van de ingreep de snijranden middels vriescoupe controleert en zo nodig nogmaals snijdt.”

Bron: www.mylanconnects.nl

KEURMERK