Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Effectief spataderen behandelen

Effectief spataderen behandelen

Ziet u regelmatig patiënten met spataderen? Met de huidige endoveneuze technieken (laser, RF, Clarivein), vergoed door de zorgverzekeraar, kunnen spataderen effectief worden behandeld. Jonge mensen hebben er baat bij om verergering van klachten en complicaties in de toekomst te voorkomen en ouderen worden behoed voor wekelijks zwachtelen bij een veneus ulcus cruris.

De procedure duurt maximaal 30-60 minuten, meerdere aderen kunnen in één sessie worden behandeld en de dagelijkse activiteiten kunnen dezelfde dag weer hervat worden.

De prikken voor de lokale verdoving worden ook door angstige patiënten, al dan niet met een oxazepam vooraf, als aanvaardbaar ervaren.

De herfst en winter zijn een geschikte periode om spataderen te laten behandelen, aangezien de klachten in de zomer toenemen en de benen in de zomer er fraai uit mogen zien.

Het flebologie team,
Annigje Jensema, dermatoloog
Kajal Visser, fleboloog
Clarissa van Vlijmen, chirurg

Nieuws

24 mei | Huisartsennascholing flebologie en anus pathologie

De specialisten van Medisch Centrum Jan van Goyen nodigen u van harte uit voor een nascholingsavond. Hierbij staan de …

Lees meer

2 november huisartsennascholing KNO

Dinsdagavond 2 november houden de KNO-artsen van Medisch Centrum Jan van Goyen een nascholingsavond KNO in het St.Ignatiuscollege in …

Lees meer

Dr. Meesters in gesprek met DOQ.nl: ‘Begin zelf het gesprek over diabetes en ramadan’

De ramadan kan voor mensen met diabetes en hun behandelaars een lastige tijd zijn. Om hen te ondersteunen, ontwikkelde …

Lees meer

Terugblik lustrumsymposium ‘Schouderzorg op de juiste plek’

Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) bestaat 10 jaar en dat werd in samenwerking met Medisch Centrum Jan van Goyen gevierd …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind