Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Korte wachttijden flebologie

Korte wachttijden flebologie

Medisch centrum Jan van Goyen is gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Ons flebologisch team bestaat uit een fleboloog, een dermatoloog en een chirurg. Het is voor u als huisarts niet altijd even makkelijk om een onderscheid te maken tussen medische en cosmetische spataderen. De verzekeraar vergoedt daarom altijd het eerste consult.

De artsen in ons team hebben de expertise in huis om tijdens het eerste consult met behulp van een duplexonderzoek de vaten in kaart te brengen en vast te stellen waar de kleppen niet goed functioneren. Aan iets wat in eerste instantie cosmetisch lijkt, kan wel degelijk een medisch probleem ten grondslag liggen. 

Na het onderzoek stelt de arts een behandelplan op en bespreekt deze direct met de patiënt. Patiënten kunnen vervolgens worden doorverwezen naar de chirurg, die spataderen effectief kan behandelen met de huidige endoveneuze technieken (laser, RF/VNUS, Clarivein). Dit valt onder de verzekerde zorg. Indien er geen operatie-indicatie bestaat, worden spataderen vaak behandeld middels sclerocompressietherapie (inspuiten van spataderen). Dit wordt gedaan met aethoxysclerol, zowel in vloeibare als schuimvorm. Dit betreft vaak onverzekerde zorg.

De operatieve/endoveneuze behandelingen zijn geschikt om in de lente/zomer uit te voeren, zodat de toenemende klachten in de zomer verbeteren. Patiënten dragen de kous maar 24 uur. In het najaar volgt dan sclerotherapie.

Goed om te weten is dat er korte wachttijden zijn in ons centrum! 

Nieuws

24 mei | Huisartsennascholing flebologie en anus pathologie

De specialisten van Medisch Centrum Jan van Goyen nodigen u van harte uit voor een nascholingsavond. Hierbij staan de …

Lees meer

2 november huisartsennascholing KNO

Dinsdagavond 2 november houden de KNO-artsen van Medisch Centrum Jan van Goyen een nascholingsavond KNO in het St.Ignatiuscollege in …

Lees meer

Dr. Meesters in gesprek met DOQ.nl: ‘Begin zelf het gesprek over diabetes en ramadan’

De ramadan kan voor mensen met diabetes en hun behandelaars een lastige tijd zijn. Om hen te ondersteunen, ontwikkelde …

Lees meer

Terugblik lustrumsymposium ‘Schouderzorg op de juiste plek’

Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) bestaat 10 jaar en dat werd in samenwerking met Medisch Centrum Jan van Goyen gevierd …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Voor het maken van een afspraak heeft u een recente verwijsbrief nodig van uw huisarts.

Zoek & Vind