Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Korte wachttijden flebologie

Korte wachttijden flebologie

Medisch centrum Jan van Goyen is gespecialiseerd in de behandeling van spataderen. Ons flebologisch team bestaat uit een fleboloog, een dermatoloog en een chirurg. Het is voor u als huisarts niet altijd even makkelijk om een onderscheid te maken tussen medische en cosmetische spataderen. De verzekeraar vergoedt daarom altijd het eerste consult.

De artsen in ons team hebben de expertise in huis om tijdens het eerste consult met behulp van een duplexonderzoek de vaten in kaart te brengen en vast te stellen waar de kleppen niet goed functioneren. Aan iets wat in eerste instantie cosmetisch lijkt, kan wel degelijk een medisch probleem ten grondslag liggen. 

Na het onderzoek stelt de arts een behandelplan op en bespreekt deze direct met de patiënt. Patiënten kunnen vervolgens worden doorverwezen naar de chirurg, die spataderen effectief kan behandelen met de huidige endoveneuze technieken (laser, RF/VNUS, Clarivein). Dit valt onder de verzekerde zorg. Indien er geen operatie-indicatie bestaat, worden spataderen vaak behandeld middels sclerocompressietherapie (inspuiten van spataderen). Dit wordt gedaan met aethoxysclerol, zowel in vloeibare als schuimvorm. Dit betreft vaak onverzekerde zorg.

De operatieve/endoveneuze behandelingen zijn geschikt om in de lente/zomer uit te voeren, zodat de toenemende klachten in de zomer verbeteren. Patiënten dragen de kous maar 24 uur. In het najaar volgt dan sclerotherapie.

Goed om te weten is dat er korte wachttijden zijn in ons centrum! 

Nieuws

Geannuleerd | huisartsennascholing interne geneeskunde

Helaas gaat de huisartsennascholing interne geneeskunde niet door. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor de nieuwe scholingsdata!

Lees meer

22 september | huisartsennascholing orthopedie

De specialisten van Medisch Centrum Jan van Goyen nodigen u van harte uit voor een nascholingsavond orthopedie. Het doel …

Lees meer

24 mei | Huisartsennascholing flebologie en anus pathologie

De specialisten van Medisch Centrum Jan van Goyen nodigen u van harte uit voor een nascholingsavond. Hierbij staan de …

Lees meer

2 november huisartsennascholing KNO

Dinsdagavond 2 november houden de KNO-artsen van Medisch Centrum Jan van Goyen een nascholingsavond KNO in het St.Ignatiuscollege in …

Lees meer

Zoek & Vind