Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Terugblik lustrumsymposium ‘Schouderzorg op de juiste plek’

Terugblik lustrumsymposium ‘Schouderzorg op de juiste plek’

Schoudernetwerk regio Amsterdam (SNA) bestaat 10 jaar en dat werd in samenwerking met Medisch Centrum Jan van Goyen gevierd met een lustrumsymposium. Ruim 150 huisartsen, fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen en SNA-leden kwamen op donderdag 23 mei in het OLVG samen om bijgeschoold te worden in de wereld van diagnostiek, behandeling en verwijsbeleid bij rotator cuff tendinopathie.

Het programma focuste zich op het thema ‘Schouderzorg op de juiste plek’. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: ‘Tendinitis calcarea’ door Jan Louwerens (orthopeed), ‘Posterieuere Superieur Impingment (PSI)’ door Hilda Nes (fysiotherapeut), ‘Tendinopathie; De zin van echografie’ door Jeroen van der Doef (fysiotherapeut), ‘Massieve cuff scheuren; conservatief’ door Jan Peter Valk (fysiotherapeut), ‘Rotator cuff scheuren; operatief’ door Michel van den Bekerom (orthopeed) en ‘Onherstelbare rotator cuff en nu?’ door Miquel Sewnath (orthopeed). Het programma eindigde met een paneldiscussie tussen huisarts, fysiotherapeut en medisch specialist. 

De symposiumcommissie kijkt met trots terug op een geslaagde, goed bezochte avond. Er hing een prettige, open sfeer en de presentaties verliepen goed. Onder het genot van een hapje, drankje én onder muzikale begeleiding van Nick, Simon en Sergio werd er nog lang nagepraat.

Nieuws

Dr. Meesters in gesprek met DOQ.nl: ‘Begin zelf het gesprek over diabetes en ramadan’

De ramadan kan voor mensen met diabetes en hun behandelaars een lastige tijd zijn. Om hen te ondersteunen, ontwikkelde …

Lees meer
medisch centrum jan van goyen

Vernieuwde samenstelling afdeling KNO

Begin deze maand heeft KNO-arts Madeline Ravesloot ons verlaten om een nieuw avontuur te beginnen in OLVG West. Hier …

Lees meer

Zijn borstimplantaten nog wel veilig?

Diverse media hebben het afgelopen jaar vragen gesteld over de (on)veiligheid van borstimplantaten. “Er worden verschillende klachten in verband …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Een verwijsbrief is nodig.