Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over zonneschade

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over zonneschade

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Desondanks is er bij de meeste mensen nog niet veel over bekend. Wij zetten een aantal feiten voor jou op een rij.

Wist je dat:

Op dit moment er in Nederland zo’n 70.000 nieuwe patiënten met huidkanker per jaar bijkomen en dat dit aantal de komende jaren nog meer zal toenemen?

De kans dat een persoon huidkanker krijgt tijdens zijn/ haar leven op dit moment 1 op 5 is? Dit gaat zelfs al richting 1 op 4.

Desondanks veel mensen denken dat zij de ziekte vast niet zullen krijgen?

Bij vrouwen een melanoom vaker voor komt op de benen? Dit komt doordat vrouwen bij de eerste zonnestralen rokjes gaan dragen en de huid nog onbeschermd is.

Bij mannen een melanoom vaker voor komt op de rug? Dit komt doordat mannen bij de eerste zonnestralen hun shirt uittrekken en de huid nog onbeschermd is.

Sproetjes een vorm van zonneschade is? Let hier maar eens op: geen baby wordt geboren met sproetjes.

Zelfbruiningscrèmes de huid een bruin kleurtje geven maar niet beschermen tegen zonverbranding? Je moet dan alsnog een zonnebrandmiddel gebruiken.

Zonnebrandcrèmes veilig zijn? In de media is er heel wat aandacht geweest over de relatie tussen zonnebrandproducten en het ontstaan van kanker. Alle zonnebrandmiddelen in Nederland moeten voldoen aan EU richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit ziet geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van zonnebrandcrèmes.

Meer berichten

Vrijdag 22 oktober geen röntgenfoto’s mogelijk

Op vrijdag 22 oktober 2021 wordt ons röntgentoestel onderhouden. Helaas kunnen wij dan geen röntgenfoto’s maken. Op andere dagen …

Lees meer

Medisch Centrum Jan van Goyen stopt met polikliniek Pijnbestrijding

De polikliniek Pijnbestrijding van Medisch Centrum Jan van Goyen zal per 1 oktober 2021 sluiten.

Lees meer

Nieuw: MijnJvG, altijd en overal toegang tot uw medisch dossier

Vanaf vandaag gaat Jan van Goyen werken met een nieuw patiëntportaal! Als patiënt van Medisch en/of Esthetisch Centrum Jan …

Lees meer

Afspraak maken

Wij verzoeken u onderstaande gegevens in te vullen en nemen daarna z.s.m. contact met u op. Een verwijsbrief is nodig.