Maak een afspraak
MijnJvG
Login voor jouw gegevens

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over zonneschade

Wat je (waarschijnlijk) nog niet wist over zonneschade

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende vorm van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een vorm van huidkanker. Desondanks is er bij de meeste mensen nog niet veel over bekend. Wij zetten een aantal feiten voor jou op een rij.

Wist je dat:

Op dit moment er in Nederland zo’n 70.000 nieuwe patiënten met huidkanker per jaar bijkomen en dat dit aantal de komende jaren nog meer zal toenemen?

De kans dat een persoon huidkanker krijgt tijdens zijn/ haar leven op dit moment 1 op 5 is? Dit gaat zelfs al richting 1 op 4.

Desondanks veel mensen denken dat zij de ziekte vast niet zullen krijgen?

Bij vrouwen een melanoom vaker voor komt op de benen? Dit komt doordat vrouwen bij de eerste zonnestralen rokjes gaan dragen en de huid nog onbeschermd is.

Bij mannen een melanoom vaker voor komt op de rug? Dit komt doordat mannen bij de eerste zonnestralen hun shirt uittrekken en de huid nog onbeschermd is.

Sproetjes een vorm van zonneschade is? Let hier maar eens op: geen baby wordt geboren met sproetjes.

Zelfbruiningscrèmes de huid een bruin kleurtje geven maar niet beschermen tegen zonverbranding? Je moet dan alsnog een zonnebrandmiddel gebruiken.

Zonnebrandcrèmes veilig zijn? In de media is er heel wat aandacht geweest over de relatie tussen zonnebrandproducten en het ontstaan van kanker. Alle zonnebrandmiddelen in Nederland moeten voldoen aan EU richtlijnen. De Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit ziet geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van zonnebrandcrèmes.

Meer berichten

13 februari webinar voor osteoporosepatiënten

Op maandagavond 13 februari organiseert De Osteoporose Vereniging een webinar speciaal voor osteoporosepatiënten. In het webinar ‘Hoe hoort mijn …

Lees meer

Op vakantie gaan met diabetes: hoe zorg ik voor een goede voorbereiding?

We gaan allemaal wel eens een dagje weg, op vakantie of zakenreis. Op reis gaan voor mensen met diabetes …

Lees meer
Esthetisch Centrum Jan van Goyen

Een kijkje achter de schermen van ons Esthetisch Centrum? Kom 25 juni naar het beautyevent!

Heb jij altijd al meer willen weten over botox en fillers? Of speel je al langer met de gedachte …

Lees meer

Zoek & Vind